SAMENWERKING

Met fotograaf Eli Dijkers ben ik een samenwerking aangegaan om mooie dingen te maken. We noemen het Eli by Peter. Eli maakt foto’s voor de projecten en ik reageer op zijn beelden met een ontwerp op maat. Hoe en wat? Dat is, ook voor ons, altijd een verrassing — al hebben we al flink wat plannetjes bedacht.

Benieuwd? Voor maar € 8,- per maand ontvang je elke 3 maanden een kunstgeschenk, inclusief gratis verzending binnen EU. De minimale duur van deelname wordt één jaar. Je kunt elk moment instappen.

Schrijf je in op: www.elidijkers.com/elibypeter

Voor wie zich al heeft ingeschreven: ontzettend bedankt voor je vertrouwen in ons project.

Editie #1 : ‘3.1459’

In de eerste Eli by Peter editie trapten we af met een preview van Eli’s lockdown project in Birmingham: ‘3.1459’. Eli woont sinds een jaar in Birmingham. Voor dit project besloot hij zich te verdiepen in zijn nieuwe buurt, met de beperking dichtbij zijn huis te blijven, namelijk niet verder weg dan één kilometer van de voordeur, en voornamelijk ’s nachts. Binnen deze 3,1459 vierkante kilometer stond hij zichzelf toe op verkenning te gaan.

Uit deze serie hebben we een beeld gekozen dat wat ons samen betreft goed het gevoel weergeeft van het afgelopen jaar. Bij die foto heb ik verschillende kleine documenten gemaakt die verder het verhaal vertellen.

Eli by Peter
Editie #2 : ‘Arms and the man I sing’

In het voorjaar werd dit opgevolgd door het exclusieve en handgebonden boek over de stad Rome. Het bindwerk is verzorgd door boekbinder FopmaWier.

Editie #3 : Braggeltocht

De derde editie was gewijd aan het werk van mijzelf. Ik maakte een collage van Eli’s beelden, gemaakt tijdens een lokaal Nederlands evenement, genaamd ‘de Braggeltocht’. Bij deze collage zit ook nog een klein boekje met de foto’s voor- en na mijn ‘behandeling’ met plakband. 

Eli by Peter