Briefjes op ramen en deuren

VERZAMELING / BOEKONTWERP

WBOOKS

“Achter de briefjes in dit boek zit de hele wereld. Eén van boosheid en frustratie, van excuses, verdriet, meligheid en van natte verf. Het zijn uitroepen van iemand die voor de zoveelste keer hondenpoep voor zijn deur en wéér de post van de buren op de mat vindt. Of het licht aan in de gang en de deur niet op slot. Sterker nog, net als vorige week dinsdag stond de deur opnieuw wagenwijd open. Terwijl inmiddels iedereen toch heel duidelijk… afijn, zulke briefjes dus. 

In ‘Briefjes op ramen en deuren!’ zie je honderden publieke notities waar we om kunnen gniffelen. Ze zijn toegewijd, maar dwingend. Een advies met veel uitroeptekens. En vaak niet voor iedereen bestemd. Dat maakt het ook nog eens voyeuristisch, een stiekem kijkje in de psyche van een ander.”

CATEGORIE

Verzameling / boekontwerp

AUTEUR

Peter Boersma

MET MEDEWERKING VAN
UITGEVER
JAAR

2014

FACEBOOK

Van 'Poepzakjes voor uw hond' tot 'Bel doet het niet'

23 oktober 2014

‘Bel werkt niet’ of ‘Poepzakjes voor uw hond’. Met het opplakken van briefjes op ramen en deuren maken mensen allerlei dingen duidelijk. Peter Boersma maakte er een boek over.
 
In het boek ‘Briefjes op ramen en deuren!’ laat hij aan de hand van 1000 foto’s zien welke briefjes er in Nederland opgehangen worden. Ontroerend, grappig, maar ook bot en boos.

Alstublieft zo ver mogelijk doorlopen!

23 oktober 2012

Je komt ze overal in de stad tegen. Briefjes met bijzondere opschriften en waarschuwingen. “Bel kapot. Kloppen svp.” Of. “Aub zo ver mogelyk doorlopen (ivm kleine ruimte)”. Deze opmerkelijke notitiebriefjes worden sinds donderdag vereeuwigd in een bijzonder boek.

“Het idee kwam eigenlijk een aantal jaren geleden”, vertelt samensteller Peter Boersma. “Ik liep door de stad en mijn oog viel regelmatig op bijzondere briefjes op ramen en deuren. Ik ben de briefjes vanaf dat moment gaan fotograferen en de meest bijzondere briefjes hebben een plek gekregen in een boek.”

“Eigenlijk zijn de briefjes een soort van mini-verkeersborden of gedragsregels. Het laat op een hele mooie manier zien hoe wij met elkaar samenleven.” Het boek is vanaf komend weekend in de boekwinkels in de stad te koop.

Stand van Stad

27 oktober 2014

Pas op, pas geverfd. Bel kapot, graag (hard) kloppen. Hier geen fietsen plaatsen, doe maar aan de overkant. Wie er op let, ziet ze overal: briefjes op ramen, deuren en lantaarnpalen.
 
Grafisch vormgever en kunstenaar Peter Boersma heeft ze verzameld en inmiddels een indrukwekkende collectie opgebouwd. Ze zijn soms grappig, soms ontroerend en vaak ronduit hilarisch. En ze staan nu in een boek!

Pecha Kucha Night Groningen

15 mei 2012

Presentatie van mijn verzameling.

GERELATEERDE VERZAMELINGEN