Eenzame fietssloten

VERZAMELING

Eigen publicatie

“Beeldjager Peter Boersma verzamelt foto’s van eenzame fietssloten. Het zijn sloten die zijn achtergelaten in de openbare ruimte en daar een stil bestaan leiden. Geketend aan een hek, boom, paal, prullenbak of brug, verliezen ze hun oorspronkelijke functie en worden één met hun omgeving. Na vijftien jaar verzamelen ontbreekt nog steeds een verklaring. Hoe zijn slot en fiets van elkaar gescheiden? En door wie?

Uiteraard zijn er vermoedens. Vergeetachtigheid. Territoriumdrift. Kleine criminaliteit. Ze verklaren een deel van de duizend foto’s die Peter inmiddels maakte, maar de vragen blijven bestaan. Als je fiets is gejat neem je toch alsnog je dure slot mee naar huis? En een groot deel van de sloten hangt op verlaten plekken. Sommige sloten zijn zelfs meegeschilderd met het hek waaraan ze hangen. Er zijn sloten die zich al jaren op dezelfde plek bevinden. Verroest. Waarom?

Aanschouw dit boek en word deelgenoot van het raadsel, het internationale complot. Wie het antwoord weet mag het zeggen.”

CATEGORIE

Verzameling & boekontwerp

BEELDREDACTIE
MET DANK AAN

Het boek verscheen met dank aan ABUS NL in een Engels en Nederlandstalige editie.

JAAR

2016

Video afspelen

Grafisch ontwerper maakt fotoboek over fietssloten

21 september 2016

Peter Boersma kreeg twee jaar geleden landelijke bekendheid met zijn boek ‘Briefjes op ramen en deuren!’. Nu komt hij met een nieuw fotoboek. Dit keer gaat het over fietssloten. Of beter gezegd: eenzame fietssloten.

Boersma is grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar. Nadat hij was afgestudeerd, was hij van plan foto’s te maken van fietsonderdelen. Maar zijn oog viel iedere keer op de fietssloten, die zonder fiets in de openbare ruimte lagen. Nu maakt hij al 15 jaar foto’s van fietssloten over de hele wereld. Met het boek als resultaat.

GERELATEERDE VERZAMELINGEN